ÜDVÖZÖLJÜK BUDAPESTEN!

A magyar főváros arra vár, hogy Ön felfedezze!

Budapest az újítók és a megújulás városa. A folyó két partján elhelyezkedő fő városrészek,
Pest, Buda és Óbuda mind sajátos karakterrel bírnak, mégis egységet képeznek. Az
utcákon sétálva egy olyan fejlődő világvárost fedezhet fel, amelynek minden rezdülését
áthatja a történelem, mégis a jövőbe tekint – közben pedig számtalan kincset rejt a jelen utazóinak.

FÜRDŐK

Budapestet nem véletlenül hívják a fürdők városának, érdemes hát az itt-tartózkodás alatt felkeresni legalább egyet közülük. Néhány órát eltölteni a forró gyógyvízben és lazítani, játszani néhány parti sakkot a vízben egy felszínen lebegő hungarocelltáblát használva alátámasztásnak, egész nap váltogatni a medencéket olyan hétköznapi luxus, amelyet valószínűleg egy magyarnak sem kell bemutatni. Ön is kipróbálná? Számos lehetősége nyílik a fürdőzéshez Rudas fürdőtől kezdve a Széchényi fürdőn át egészen a Palatinus strandig.

HAJÓKIRÁNDULÁSOK

Budapest csodáit nem csak a városban sétálva fedezheti fel – a legszebb kilátást a Dunán hajókázva is megismerheti, hiszen a budapesti tömegközlekedés nem csak a föld felszínén és a föld alatt valósul meg, hanem a Duna vizén is. A sétahajókázás remek lehetőséget biztosít rá, hogy felfedezze a fővárost: tekintse meg Budapestet Újpesttől Csepelig a csillogó Dunán ringatózva, szemlélje meg az építészeti műremekeket a folyóról, hajózzon át az összes, Budapest védjegyének számító híd alatt! Önnek melyik lesz a kedvence?

LÁTNIVALÓK

Budapest legnívósabb bevásárlóutcájában egymást érik a prémium márkák üzletei és a jobbnál jobb éttermek. Az Andrássy út felfedezése kiváló egész napos program lehet: az Erzsébet tér és az Oktogon közti szakaszon találja a legtöbb üzletet és éttermet, az utat szegélyező fák árnyékában sétálva számtalan kirakat kínálatában böngészhet, míg az Oktogon és a Hősök tere közötti szakasznál kevés hangulatosabb sétaútvonal van a városban.

ÉTTERMEK

Budapest egyik Michelin-csillagos intézménye egy forgalmas, borközpontú étterem a Bazilika szomszédságában. Az étlap gyakran változik: a Borkonyhába látogató vendégek egész évben modern stílusban, nagy szakértelemmel elkészített, magyar hatásokat tükröző fogásokkal találkozhatnak. A szezonális hozzávalókat a régió országaiból szerzik be, a kimért borok óriási választékában számos kiváló magyar tétel fedezhető fel.

BUDAPEST ÉJSZAKA

Sokan a romkocsmákat tartják Budapest legvonzóbb jelenségének, teljes joggal: a belváros szívében és a zsidónegyedek minimálisan felújított történelmi épületeiben megbúvó bárok egyedülálló hangulattal rendelkeznek. A romos belső és a kreatívan berendezett, koncepciózus terek minden látogató számára izgalmakkal kecsegtetnek – nem véletlenül kapott helyet a legnépszerűbb útikönyvekben a Szimpla Kert, a Kuplung vagy a Fogasház, ha Budapest kihagyhatatlan helyei kerülnek szóba.

A FŐVÁROSON TÚL

Magyarország legnagyobb tava az egyik legtöbb turistát vonzó természeti kincsünk. A mesés környezetben található Balaton már két óra alatt elérhető a fővárosból, viszont érdemes meghatározni, hogy a „magyar tenger” melyik részét szeretné felfedezni: a déli part az ország legnépszerűbb és a régió egyik legkedveltebb üdülőhelye, míg az festői északi part kiemelkedő minőségű boroknak és izgalmas pincészeteknek ad otthont.

ARZ LIBANONI
ÉTTEREM

CORSO BÁR ÉS
ÉTTEREM

fitness & spa

© InterContinental Budapest 2018. All rights reserved. This hotel is owned by Mansion Danube Hungary Kft and is managed by IHG® Szálloda Szolgáltató Kft.