ZÖLD KEZDEMÉNYEZÉSEINK

Értékeink és céljaink

Az IHG szállodacsoport minden tagja, így az InterContinental Budapest is kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát és fenntartható működésre, valamint arra, hogy munkájával olyan célokat támogasson, amelyek hasznosak a társadalom számára is. Az IHG ezért világszerte pártfogolja a természeti katasztrófák károsultjait, emellett számos környezetvédelmi programban is segédkezik, valamint a jövő szállodaipari nemzedékeinek oktatásából is aktívan kiveszi a részét.

IHG AKADÉMIA

Szállodánk az IHG Akadémia keretein belül lehetőséget biztosít a közép-és felsőoktatási intézményekben szállodaipart és vendéglátást tanuló hallgatóknak a szállodaszakma gyakorlati megismerésére. A programban szakiskolai hallgatókat 2 évre, főiskolán vagy egyetemen tanuló hallgatókat 3-6 hónapos gyakorlatra fogadunk. A program a tapasztalati tanulásra helyezi a hangsúlyt, mindamellett fontos szerep jut az InterContinental által kifejlesztett csoportos és online tréningeknek is. A hallgatók a gyakorlat elteltével visszatérnek az intézményeikbe befejezni tanulmányaikat.

részletekrészletek

GREEN GLOBE

Szállodánk már 2013 óta tagja a Green Globe közösségnek, amely egy 83 országban működő szervezet azzal a célkitűzéssel, hogy a szálloda- és vendéglátóipari szereplőket környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok szerint értékelje. A Green Globe tanúsítványuk elnyeréséhez egy nemzetközileg elfogadott szempontrendszernek kell megfelelni. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon elsőként az InterContinental Budapest nyerte el a minősítését- így azóta a szervezet szigorú felügyelete mellett folytatjuk tevékenységünket.

részletekrészletek

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Szállodánk fő értékei és céljai között szerepel a fenntarthatóság és környezetvédelem. Hotelünk közösségi tereit és vendégszobáit LED izzók világítják meg; épületgépészeti rendszerünk az időjárás függvényében szabályozza a benti hőmérsékletet, valamint szobáink hűtését vagy fűtését is az energiatakarékosság jegyében oldjuk meg. Továbbá a csaptelepek és zuhanyfejek víztakarékosak, az elektromos berendezések, például a minibár-hűtők és a televíziók pedig szintén gazdaságos energiafelhasználásúak.

részletekrészletek

TÁMOGATNI JÓ

Szállodánk hosszú évek óta és büszkén támogatja nonprofit szervezetek működését – hisszük, hogy akár a legapróbb figyelmességek is képesek óriási változást elindítani környezetünkben. Kiemelt partnerünk a központi idegrendszeri károsodással élő gyermekek fejlesztésével és integrációjával foglalkozó Pető Intézet, de együttműködünk többek közt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a hátrányos helyzetűek integrációját támogató Nem Adom Fel Alapítvánnyal, valamint a Magyar Vöröskereszttel is.

részletekrészletek

© InterContinental Budapest 2018. All rights reserved. This hotel is owned by Mansion Danube Hungary Kft and is managed by IHG® Szálloda Szolgáltató Kft.